Travel work

Arbeiten in Duitsland

By

 

Vorige week schreef ik een blog over de aankomst in Duitsland, met alle emoties en avonturen die er bij kwamen kijken. En dan wil ik nu graag mijn eerste week vertellen en hoe mijn werk er hier uitziet.

Het is een warme week geweest qua temperatuur en dat vond ik heerlijk aangezien ik veel moet wachten. Mijn jongere heeft examens en ik moet op haar wachten. Daarom ben ik de stad lekker in gegaan, ben ik gaan wandelen en souvenirs gaan shoppen. Ook heb ik een keer koffie gedronken met ouders en begeleiders die ook moesten wachten.

Mijn jongere heeft het flexprogramma gevolgd en dat, betekend dat ze alles alleen gedaan heeft. Alleen scholing, dus zonder lessen. Nu zijn de examens daarvan en ook alle andere leerlingen (ongeveer 15 andere leerlingen) zijn daar naar toe gekomen om de examens te maken. Er waren 3 andere leerlingen die ook in hetzelfde project zitten maar dan in Polen wonen. Zij waren ook speciaal alleen voor de examens hier in Duitsland (Bamberg). Super interessant om met hen om tafel te zitten en te vergelijken en te evalueren.

Zodra mijn jongere weer klaar was zijn we boodschappen gaan doen of direct naar huis gegaan omdat ze dan weer kon gaan studeren. Ik doe dan ondertussen wat huishouden of keek netflix.. Lang leve Netflix en ongelimiteerd internet haha. En uiteraard blogs schrijven en wat werk doen voor VagabunDogs of mijn webdesign. Ik moet zeggen dat het best af en toe saai was. Maar ook leuk dat ik eens in een andere omgeving was.

Ook ben ik bevriend geraakt met mijn Duitse Collega en zijn vrouw. Ik ben in de weekeinden daar, is het plan. Ook staat er een BBQ op de planning. Ben erg benieuwd!

 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.