Containerpups dogs

Containerpups – de politie

By

Ik ben vrijwilliger voor VagabunDOGs en hebben nu weer iets meegemaakt waarover ik graag wil schrijven. Komende weken zal ik een dagboekje bijhouden over de container pups! Ja, pups die zijn gevonden in de container.

Het nieuwe leven van de vuilnisbak puppy’s begon allemaal toen de politie ze vond. De politieman, die toevallig familie is van mijn vriend, vond 5 puppys in de container, waarvan er maar 2 het hebben overleeft. De politie had iemand anders gebeld maar ze vertelde dat ze geen hondjes meer op kon nemen en hij mij maar moest bellen. Echter, nam m’n vriend niet op, en had hij mijn telefoon nummer niet. Hij besloot daarom maar naar ons huis te rijden en te vragen wat hij moest doen. Echter, op weg naar ons huis, kwam hij mij al tegen en gebaarde dat ik moest stoppen. Ik schrok en dacht dat ik iets fout had gedaan, maar niets was minder waar. Hij bleek 2 pupjes in zijn auto te hebben liggen. Meteen nam ik ze over, zonder enig nadenkwerk of ik ze wel kón hebben. Ik nam ze gewoon en besloot meteen naar de dierenarts te rijden. Ik kwam net bij de dierenarts vandaan omdat Hope gesteriliseerd was, dus ik kon weer omdraaien. Ik sprak een Whatsapp berichtje in bij de dierenarts dat ik terug kwam omdat ik 2 steenkoude pups bij me had die melk nodig hebben. Dit was handig, zodat ze alles al klaar kon zetten. En dit had ze inderdaad gedaan. Het warmte kussen had ze al aangezet en de melk al warm gemaakt.
Ook hebben we ze meteen gewassen omdat eentje, de kleinste, het meisje, vlooien had. Haar iets grotere broer leek ze niet te hebben maar ook hem hebben we gewassen, ze lagen immers waarschijnlijk al een dag in de container.

De dierenarts gaf aan dat ze maar 3 of 4 dagen oud konden zijn en ze adviseerde me om een kruik te kopen. Ze gaf me melkpoeder, melkflesjes en een extra warmte pack mee (een hot/cold pack die je zowel kan invriezen, als in de magnetron kan opwarmen). Zodoende gingen we de avond in en heeft mijn vriend een kruik gekocht. Het was behoorlijk spannend en maakte me ernstig zorgen omdat ik wist dat pupjes van 3 dagen zonder moeder, niet al te veel kans hebben om te overleven. Ik leefde per dagdeel, elk deel dat ze overleefden was een goed teken. En de eerste nacht, hopelijk overleven ze die..

Video van de pups bij de dierenarts

You may also like

Comment (1)
  1. Yolanda Douma 1 year ago

    Wat zijn ze schattig! <3

    Reply

Post A Comment

Your email address will not be published.