culture Music

Islamico Festival Mei 2017

By

 

Afgelopen weekend had ik iets heel erg leuks op de planning. Ik ben al een aantal jaren fan van de Arabische stijl en daarom MOEST ik hierheen! Het Islamico Festival in Mèrtola Portugal.

Dit is een heel leuk festival wat alternatief, Arabisch en ook hip is! Zo is er een hele grote markt met allemaal leuke kraampjes met allerlei hand gemaakt producten. Van slippers naar biologische koffiebonen. En van traditionele klederdracht naar Marokkaanse lampen. Ik hou er ontzettend van. Echter, heb ik niets kunnen kopen wat betreft interieur omdat ik het geld niet heb. Maar met vriendlief is ondertussen afgesproken dat we naar Marokko zullen reizen om wat interieur dingen te kopen voor ons toekomstige huis. Heerlijk om hier alvast over te dromen!

Ook onze jongere was mee en dat was de eerste 30 minuten ontzettend leuk. Daarna besloot hij de 4 jarige zuurpeuter uit te hangen die in een snoep winkel alles wil hebben. Van: “Ik wil graag zwemmen, aah tooooeeeeeee” en dat keer 30 naar “Jij bent eeeeeecht niet eerlijk!” met een woest gezicht. Wat een gemekker! En wat een grote mond. Maar goed, we hebben het toch van 2 tot 7 uitgehouden. En onze jongere heeft z’n excuses uiteindelijk (na een grote boze, maar pedagogisch verantwoorde preek bij een koffietentje) toch aangeboden.

Anyway, terug naar het Islamico Festival. Het begint met een markt, tussendoor spelen er Arabische artiesten op straat en door de straatjes waar de markt is. Na 23.00 is er live muziek met allerlei leuke artiesten, van dans naar rock bands met Arabische ondertoon.

Mocht je ooit in de buurt zijn rond 20 mei 2018, ZEKER een aanrader!! Maar ook is Mèrtola een hele mooie plaats op naar toe te gaan zonder dat het festival daar is. Hier plaats ik nog een andere blogpost over. Het heeft een hele rijke historie met arabische invloeden. 

Check ook even de website: http://www.festivalislamicodemertola.com 

Hieronder de fotoserie van onze fijne dag in Mèrtola, inclusief verliefde foto’s, maar ik wilde mijn lover ook graag showen!

 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.