food

Spaans Dessert: Rijst met amandelen.

By

 

 

Dit Spaans dessert van typisch van hier (Huelva- Andalucië) is,  is een toetje dat gemaakt is van rijst met amandelen, en natuurlijk een heleboel suiker. De Spanjaarden houden van zoetigheid. Dat zie je terug in drankjes en toetjes. Eigenlijk eten de meeste Spanjaarden rond 7 uur een zoetigheidje, maar vooral na het eten (lees Almuerzo: Lunch) bij een feestdag of bijvoorbeeld een Communie. Deze week had ik een Communie en werden deze toetjes uitgedeeld. Dit eet je na het eten, nog voor de koffie. Na dit toetje kreeg ik ook nog een limoendessert in mijn handen gedrukt. Daarna werd koffie rondgebracht met stukken cake. Lekker veel zoetigheid dus!

En wat is dit lekker! Een mix van rijst met amandelen, het proeft een beetje naar een rijstevlaai zoals we die in Nederland kennen, maar dan met een flinke amandelsmaak en veel zoeter. Ook drinken ze vaak als borrel amandel likeur. Even 1 glaasje na het eten. Die Spanjaarden zijn echte Bourgondiërs!

 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.