culture Travel work

tweede en laatste week Duitsland

By

 

De tweede week was super leerzaam en inspirerend, maar ook saai! Dit had meerdere redenen, lees in deze post waarom..

En dan de tweede week van mn werktrip. Het was super leerzaam, de hele reis en mijn verblijf in Duitsland. Ik heb leuke mensen leren kennen en kennisgemaakt met Jugendamt. Dat is de jeugdzorg van Duitsland. Wat overigens onderverdeelt is bij gemeentes en provincies, zoals in Nederland dat nu is. Ik heb een evaluatie gesprek gehad met mijn jongere en dit was super interessant. Onlangs dat ik niet het hele proces heb meegemaakt met haar, kon ik toch ook wat dingen aanvullen. Mijn jongere had wat ideeën over haar komende jaar, waar ik op kon inhaken en advies in kon geven.

De tweede week stond in het teken van examens en hierbij was ik begeleider maar “soms” (eigenlijk meestal) voelde ik me meer een taxi en hotel haha.  De jongere met wie ik woonde was erg privé en heeft laatste jaren nooit geleerd hoe ze om moet gaan met een gezinsleven. Wat resulteerde in alleen iets vragen als ze iets wilde weten of iets nodig had, en verder op haar kamer bleef. Ik probeerde ontzettend mijn best te doen de eerste week, en nadat ik alles geprobeerd had op het gebied van vragen stellen en daarna toch maar advies had gevraagd aan mijn baas.. bleek dat dit nou eenmaal de manier was waarop mijn jongere door het leven ging. De vorige begeleidster heeft dit ook aangekaart en het gedrag is al een stuk verbetert. Ik heb de tweede week dus maar losgelaten dat ik wat dieper contact wilde. Ik was gewoon geïnteresseerd en vroeg me af waarom ik eigenlijk het contact maken zo zou moeten forceren, want als dit het afgelopen jaar ook al zo was, kan ik dat niet opeens in 2 weken veranderen.

Ik heb me best alleen gevoeld de tweede week. Ik had geen honden om me heen, het was slecht weer dus ik zat letterlijk de hele dag op de bank. Met alleen in de ochtend een autoritje naar de stad voor een uurtje wachten tot het examen gemaakt was. Hierdoor mis je thuis extra, je vriend en je hondjes maar dat heeft ook zijn charme wel weer..

Het laatste weekend was daardoor juist extra leuk. Donderdags was het laatste examen en daarna zijn we direct naar Giengen gegaan waar mn jongere werd opgehaald door familie. Daar ben ik bij mijn vrienden/collega’s verbleven en ook alle kids van hen kwamen langs. We hebben dezelfde leeftijd en ook dezelfde stijl, zij hebben beide dreadlocks. Ook werken ze beide in het sociaal werk. We zijn eerst naar een plaatselijke plas gegaan met de hond. En Daarna we hebben allerlei spelletjes gedaan zoals Wikinger en ping pong om de tafel. Het was bere gezellig. En vrijdags hadden we een vrouwen dag en hebben we geshopt in Ulm, waar ook een vlooienmarkt was. Hier heb ik nog 2 oude LP’s van Bob Marley gescoord voor Dani. Hij is die hard fan. Nu nog een mooie platenspeler scoren, maar de vriend van het gezin waar ik verbleef kan ons daarmee verder helpen, hij is liefhebber en verkoopt ook. In Ulm staat overigens de grootste kerktoren van Europa; de Munster van Ulm. Een dag later was het weer zover; lekker naar huis! Auf Wiedersehen!

Check dit filmpje als je meer wil weten over het WikingerSpiel ofwel Kubb ofwel Vinking Schaak

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=UM1mbajwLM8′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.