work

Van die dagen…

By

Je kent ze wel, van die dagen. Die dagen dat niks wil, niks lukt of dat je juist niks wil of kan met een oorzaak. Deze week had ik van die dagen. Die dagen die erg zwaar zijn doordat de jongere even niet goed gaat. Dat de puber een obsessie heeft met geslachtsdelen en overal over in discussie gaat. Hij wil niets, loopt de kantjes er af en loopt je dan de hele dag te irriteren. Het gevolg? Dat voor jou ook niks wil of kan. Dat je van die dagen hebt.. Je loopt je de hele dag te irriteren met als uitkomst dat je niet toe komt aan jezelf of dingen die je nog moest. Aan het einde van zo’n dag ben ik dan echt kapot. Aan niets kom ik toe, laat staan mezelf. Even vluchtig douchen en ontbijten, schoonmaken omdat je niets anders kan bedenken en dit dan heel gefrustreerd doen. En wat al niet meer. Achteraf kan ik er om lachen maar op dat moment ben ik alleen maar gefrustreerd en loop ik keihard te dweilen tot het zweet overal vandaan komt. En ik zweet al niet erg snel haha.

Wat moet je op zulke momenten? Dat is een vraag wat ik me dan achteraf stel. Meer bij mezelf blijven, zeg ik dan. Maar soms weet ik niet goed wat dat eigenlijk is. Al lukt het me wel al een stuk beter. Bloggen is een goed voorbeeld of lekker met de hond erop uit. Zo’n jongere is ook stressvol voor een hond. Lorraine bouwt bijvoorbeeld snel stress op. Ze is een ontzettende goedzak en accepteert alles. Eigenlijk accepteert ze wat teveel, dus ik moet er vaak aan te pas komen voordat ook Lorraine teveel stress opbouwt. Deze stress uit zich dan in happig worden naar de andere honden of juist doorschieten op momenten van ontspanning. En nog een grote: Haar maag-darm stelsel is gevoelig voor stress en ik zal je hierover de details besparen.

Komende tijd ga ik mij meer verdiepen in het research doen naar honden inzetten bij jongeren. Tot nu toe helpen ze de jongeren goed, qua vertrouwensband of rustig worden. Maar hierin moet ik mijn honden erg beschermen. Mijn honden zijn mijn baby’s, zij staan voorop. Het is voor mij nog vrij moeilijk hier goede balans in te vinden, vandaar het plan goede research te gaan doen. Echter, met een jongere in huis die van die dagen heeft.. wil dat niet, want die bezorgt mij ook van die dagen…

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.