work

Werktripje Duitsland!

By

Komende donderdag ga ik iets heel anders doen, namelijk; op werk reis naar Bavaria! Binnen de organisatie hebben we een flink aantal kids en die gaan natuurlijk ook allemaal naar school. Echter, zijn er 2 kids die een flex programma volgen. Wat inhoudt dat ze zelfstandig school hebben. Ze hebben niet lessen van een leraar of lerares maar maken zelf opdrachten die ze toe gestuurd krijgen vanuit Duitsland. Deze leveren ze dan ook weer in. Dit overigens wel bij een leraar of lerares. Die het dan nakijkt en het hen dan nagekeken terug stuurt.
En uiteraard horen examens ook bij dit programma, echter vinden deze plaats in Duitsland. Je raadt het al; er gaat natuurlijk iemand mee met hen en in dit geval ben ik dat. Ik heb het meisje met wie ik mee ga vorige week ontmoet en er was een klik. Dat is een fijne plus aan deze trip!

Ik zal met een nog een collega en haar jongere naar Duitsland vliegen en door de weeks zullen we ook samen gaan wonen in een huis van een coördinator van het project.
In de weekeinden hebben de jongeren de gelegenheid naar hun familie te gaan en ook mijn collega zal haar familie gaan opzoeken. Omdat ik niet Duits ben, heb ik dat niet. Dus ik ga waarschijnlijk lekker cultuur snuiven en de natuur opzoeken of zelfs ook vrienden opzoeken. Maar het is aardig uit de buurt van Nederland, laat staan het mooie noorden waar eigenlijk iedereen woont die ik zou willen opzoeken. Anyway..
Ook zal het eerste weekeinde voor mij in een project huis zijn, waar jongeren wonen en collega’s logeren. Dit weekeinde is voor mij dan een werkweekend. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit er aan toe gaat, aangezien ik dit alleen uit Nederland ken. En het laatste weekeinde vliegen we met zijn vieren al weer terug naar Portugal!

 

You may also like

Comments (2)
 1. Anita 2 years ago

  Leuk maaike, geniet ervan lieverd! En werkse. Las ergens dat je in September weer in het noorden bent? Ben je er dan ook met het familie weekend? X Anita

  Reply
  • Maaike 2 years ago

   Anita, dank voor je comment! Dat klopt helemaal, ik ben in September weer in Nederland, ook op familieweekend, zin aan! Hoop dat het met jou ook een stuk beter gaat xx

   Reply

Post A Comment

Your email address will not be published.